Ερχεται το μεγαλυτερο συνεδριο για την τοπικη αυτοδιοικηση στην Κυπρο

Το μεγαλύτερο συνέδριο με αντικείμενο την τοπική αυτοδιοίκηση της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7 και 8 Απριλίου. Με κινητήρια δύναμη τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Oxygono, η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό και αποτελεί στην ουσία ενοποίηση υπό την ομπρέλα ενός ενιαίου φόρουμ, των συζητήσεων υπό τον τίτλο Oxygono 2040 που διοργανώθηκαν σε όλες τις πόλεις από το 2015, όπως ανέφερε στη «Χ» ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της οργάνωσης Oxygono και ιδρυτής του Cyprus Forum, Νικόλας Κυριακίδης.
27
Mar

Ερχεται το μεγαλυτερο συνεδριο για την τοπικη αυτοδιοικηση στην Κυπρο

Το μεγαλύτερο συνέδριο με αντικείμενο την τοπική αυτοδιοίκηση της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7 και 8 Απριλίου. Με κινητήρια δύναμη τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Oxygono, η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό και αποτελεί στην ουσία ενοποίηση υπό την ομπρέλα ενός ενιαίου φόρουμ, των συζητήσεων υπό τον τίτλο Oxygono 2040 που διοργανώθηκαν σε όλες τις πόλεις από το 2015, όπως ανέφερε στη «Χ» ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της οργάνωσης Oxygono και ιδρυτής του Cyprus Forum, Νικόλας Κυριακίδης. «Το Cyprus Forum Cities θα διεξαχθεί για πρώτη φορά, αλλά φιλοδοξεί να γίνει ένα ετήσιο συνέδριο αφιερωμένο στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης της Κύπρου και όχι μόνο και να γίνει κοινός τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για τις προκλήσεις της περιφερειακής ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε στην εφημερίδα μας ο κ. Κυριακίδης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 7 Απριλίου με φιλοξενία του Patrick Child, διευθυντή του EU Missions Office της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Απόστολου Τζιτζικώστα, αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών και του Harald Sonderegger, αντιπροέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έχουν επίσης προσκληθεί όλοι οι δήμαρχοι, εμπλεκόμενοι υπουργοί και άλλοι παράγοντες για μια κλειστή συζήτηση επί διαφόρων ζητημάτων.

Στις 8 Απριλίου θα γίνουν, μεταξύ άλλων, συζητήσεις για θέματα βιώσιμης κινητικότητας, κυρίως σχετικά με τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις πέντε επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, θέματα κυκλικής οικονομίας, ενέργειας και περιβάλλοντος, όπου θα συζητηθεί το Σύμφωνο των Δημάρχων, θέματα θαλάσσιας ανάπτυξης, όπου θα γίνει συζήτηση για τις μαρίνες του νησιού, θέματα εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα πώς μπορούν τα πανεπιστήμια να αναβαθμίσουν μία πόλη και τέλος, θέματα βιώσιμου τουρισμού.

Τάσος Περδίος

Πηγή: https://dialogos.com.cy/erchetai-to-megalytero-synedrio-tin-topiki-aytodioikisi-stin-kypro/